Sosialt entreprenørskap

DSC_8087_BWSosialt entreprenørskap er en form for entreprenørskap som handler om å bruke virkemidler fra forretningsverdenen for å bidra til å løse problemer som er knyttet til sosiale og samfunnsmessige forhold. Det legges gjerne til grunn av motivasjonen for slik virksomhet i hovedsak ikke er profittdrevet.

Vi ønsker å gå foran å vise at gjenbruk og sosialt ansvar kan være lønnsomt og konkurransedyktig. Derfor har vi utarbeidet en forretningsmodell med utgangspunkt i en tredelt bunnlinje.

Å være et virkemiddel for kompetanseheving og empowerment. Vi vil bidra til høyere sysselsetting blant byens innvandrerkvinner og bidra til å stimulere språkutvikling. Alle som har arbeidspraksis hos oss skal ut i annen jobb etter at de er ferdige hos oss.

Å være et knutepunkt for gjenbruk og gjenvinning av barneklær, utstyr og leker i Sandefjord. Det betyr at vi skal redusere byens tekstilavfall og stimulere til gjenbruk av babyklær og utstyr.

Å skape økonomisk bærekraft gjennom å ta sosialt ansvar og stimulere en bærekraftig utvikling i vårt nærmiljø.

Forretningsmodellen skal stimulere til å åpne flere vintage baby konsepter i andre norske byer og tettsteder. Vi har en visjon om å være Norges ledende nettverk for gjenbruk av barneklær, leker, babyutstyr kunnskap, integrering, og kunst.

Vil du vite mer om hva en sosial entreprenør er? Se styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, fortelle om sosialt entreprenørskap:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s