Hva gjør VB?

40-2015_medium
Vi skal være en arbeidstreningsarena og bidra til at flere kvinner med minoritetsbakgrunn kommer inn i arbeidsmarkedet.

I vår secondhandbutikk tar vi sosialt ansvar gjennom å fungere som en døråpner for kvinner med minoritetsbakgrunn til arbeidsmarkedet i byen.  Vi vil gi våre jenter tett oppfølging gjennom et omfattende arbeidstreningsprogram. Utviklet spesielt for å heve kompetansen til personer som ønsker innpass i arbeidsmarkedet. Målet er at de som har praksis hos oss, går ut i lønnet arbeid etter at de har vært igjennom vårt program for empowerment og mestring.

Vi vet at førstegenerasjons innvandrerkvinner har lavere deltakelse på arbeidsmarkedet enn menn. Vi vet altså at kjønn er avgjørende for arbeidsdeltakelse. Vi vet også at utdanningsnivå påvirker arbeidsdeltakelse. Kvinner som innvandrer til Norge i voksen alder har altså lavere yrkesdeltakelse enn kvinner som kommer til Norge på et tidligere tidspunkt i livet. Organisasjonen arbeidsliv i Norden stadfester i tillegg at personer med innvandrerbakgrunn diskrimineres i arbeidslivet på bakgrunn av:

 • Negative holdninger blant arbeidsgivere,
 • Mangelfulle språkkunnskaper
 • Lav eller lite relevant utdanning
 • Svake sosiale nettverk i tilknytning arbeidslivet

Vi ønsker å motvirke faktorene som bidrar til diskriminering av innvandrere i arbeidslivet.  Vi vil arbeide for høyere sysselsetting blant byens innvandrerkvinner og bidra til å stimulere språkutvikling hos våre ansatte.

Målrettet arbeidstreningsprogram
Hos oss vil våre jenter gjennomføre et målrettet arbeidstreningsprogram.
Etter fullført 12 måneders program vil de motta et kompetansebevis ved ferdig avsluttet program. Formålet med et slikt kompetansebevis er å vise tydelig hvilke ferdigheter jentene har ervervet gjennom arbeidstreningsprogrammet. Sentrale tema for arbeidstreningsprogrammet vil være:

 • Drift av butikk
 • Salg og salgsteknikk
 • Innovasjon og entreprenørskap
 • Arbeidsmiljøloven
 • Norsk arbeidslivskultur
 • Språk og språkutvikling for arbeidslivet
 • Miljø og samfunnsansvar
 • Helse, miljø og sikkerhet
 • Jobbsøking og nettverksbygging

Hvem er vår målgruppe?
Vår målgruppe er kvinner som innvandrer til Norge, med lav, ukjent eller ingen utdanning, som har kommet til Norge etter fylte 19 år, fra land utenfor OECD.

Sandefjord har høyere arbeidsledighet enn Vestfold og landet som helhet i de fleste alderskategorier. Forskjellen er særlig stor i alderskategoriene mellom 25-39 år. Vi vil derfor legge særlig vekt på å rekruttere kvinner i denne aldersgruppen. Tall fra statistisk sentralbyrå viser hvordan det er en tydelig forskjell mellom sysselsetting av befolkningen som helhet og innvandrerkvinner i vår målgruppe.

Nettverksbygging
Vi vil drive aktiv nettverksbygging ut mot andre arbeidsgivere i Sandefjord. Gjennom å invitere til Workshops vil vi sørge for at andre arbeidsgivere kjenner til programmet og kompetansen deltakerne oppnår. Målet for slike workshops er å motivere andre arbeidsgivere til å ta sosialt ansvar. Samt å sikre deltakerne arbeidsplasser etter at de har gjennomført arbeidstreningsprogrammet hos oss.

En kommentar om “Hva gjør VB?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s