download (18)VB på NHOs Årskonferanse-Neste trekk

Vi var heldige å ble valgt ut som en av fem løsninger for fremtiden på Årets års-konferanse i Oslo spektrum. Vår beskjed til næringslivet var som tydelig.

Det betyr at vi bruker business, og elementer fra forretningsverden for å løse et sosialt problem. Vi starter, driver og utvikler virksomheter som lærer opp og ansetter arbeidsledige kvinner med innvandrerbakgrunn uten formell utdanning, og dårlige norskferdigheter. Det gjør vi for kommuner, og sammen med næringsliv og kvinnene.

Kollegaene våre jobber minst, og lærer ikke norsk i klasserommet på norskskolen. Forskerne er bekymret for at kollegaene mine ikke har omstillingskompetanse. Tro meg, det har de. Når du har rømt til fots fra Mogadishu. Så har du grodd bein i nesa få andre har.

Statistikken sier at Fahmo og kollegaene våre på Vintage ikke får jobb. Vi lager de jobbene som Fahmo og kollegaene våre kan stå i, sånn som de er, med det de kan.

Vi trenger at folk betaler skatt, forsørger seg selv. At mamma skal gå på jobben. Det er lønnsomt, det er viktig,.

De som var i salen er en viktig del av den løsningen. La Fahmo og andre få lov til å tjenes sine egne penger, la de få levere tjenester til dere.  Vær bevisste, tenk på hvordan din virksomhet, kan sette et positivt sosialt fotavtrykk i tiden vi lever i. Det er kundene våre som er med å hjelpe oss å sørge for at Fahmo og de andre kollegene våre lykkes. Vi har plass til flere kunder og samarbeidspartnere. Dere har en åpen invitasjon til å bli med å gjøre en forskjell. Fordi hvis vi fortsetter å tenke og handle som at dette er Fahmos problem, og ikke vårt problem, så er vi alle tapere.

%d bloggers like this: