cafe vintage · Erasmus+ · integrering · Okategoriserade · sosialt entreprenørskap

ERASMUS+ besøk i Ankara

 

ERASMUS+ besøk i Ankara

Vi har hatt en lærerik tur til Ankara i Tyrkia. Her har vi blitt bedre kjent med partneren vår Faal sitt arbeid for utsatte grupper i byen. Ekstra spesielt var det å besøke ASAM. Tyrkias mottaksapparat for flyktninger etter konflikten i Syria. Landet har tatt imot 3 millioner flyktninger fra nabolandet, i tillegg regner man med at det finnes flere millioner flyktninger som ikke har registrert seg hos offentlige myndigheter. Dette har lagt et enormt press på det Tyrkiske samfunnet. I løpet av kort tid har de etter tredjelandsavtalen med EU, bygget opp et mottaksapparat.

Senteret vi besøke, lå i det som ble omtalt som en “ghetto” utenfor Ankara, der mange flyktningefamilier har bosatt seg. Det tilbyr samtaleterapi og praktisk bistand til mødre og barn. De ansatte beskrev situasjonen som ekstremt utfordrende for familiene.  I forbindelse med E-women, vårt Erasmus+ prosjekt, kommer vi det neste året til å jobbe tett med denne problemstillingen.

Leave a Reply